.st0{fill:#FFFFFF;}

“What a difference a day makes” 

 januari 22, 2020

By  Elisabeth van der Meer

De titel van dit blog is de titel van een klassiek liedje populair gemaakt door Dinah Washington en daarna ook gezongen is door o.a. Amy Whinehouse.

Wat een verschil een dag kan maken

Het liedje gaat over een dame die de ene dag nog heel erg verdrietig is en de volgende dag, 24 uur later,  helemaal happy.

Voor dit artikel gebruik ik de zin ‘wat een verschil een dag kan maken’ op een andere manier. Zoals jullie in mijn eigen verhaal hebben kunnen lezen ben ik heel lang te zwaar geweest en heb ik heel vaak pogingen ondernomen om af te vallen. Daarbij heb ik mezelf heel vaak op voor de gek gehouden door mezelf voor te nemen dat ik morgen zou beginnen, volgende week of a.s. maandag.

En dat lijkt een hele mooie strategie, ik bereid me voor en morgen ga ik beginnen. Het verraderlijke aan “morgen beginnen” is het excuus dat ik mezelf gaf om vandaag nog iets te eten iets extra’s, iets zoets, want vanaf morgen ….…….

Ik deed eigenlijk mijn best om mezelf eerst nog “voor de laatste keer” te verwennen om daarna af te vallen. Herken je dat?
Pas nu kan ik zien hoe deze strategie mij in de weg heeft gezeten om echt af te vallen en een nieuw gewicht te willen bereiken.

Want, weet je…. morgen is er weer een morgen, en morgen wordt nooit vandaag. Volgende week is er weer een volgende week, en maandag is er weer een nieuwe maandag.

Om echt te beginnen was er allereerst een vast besluit nodig. En daarna het besluit: “vandaag begin ik”, nu op dit moment. Want vandaag is altijd weer vandaag, deze dag. En deze dag begin ik, en deze dag houd ik me aan mijn gezonde en slanke  eetpatroon, en deze dag drink ik voldoende water. Etc.

Zie je nu hoeveel verschil een dag kan maken? Het verschil tussen eeuwig uitstel en echt beginnen.

Ik gun je die andere dag, de dag waarop je echt besluit om vandaag te beginnen en vanaf vandaag te gaan werken aan een gezond en slank gewicht.

Elisabeth van der Meer


Your Signature

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

>